Nå SKAL sosialklientene opp om mårran

- På tide å stå opp, hilsen FrP.

- På tide å stå opp, hilsen FrP.

FrP’s Per Arne Olsen vil tvinge sosialklientene til å møte opp på sosialkontoret hver morgen dersom de vil motta støtte.

Det går ikke fram om han vil dele ut små daglige almisser. Antakelig dreier det seg heller om en daglig registrering. Kanskje opprop? Så slutter folk å komme, og vips har man spart inn store summer på sosialbudsjettet.

Det er snodig, eller kanskje ikke: Når FrP vil skaffe omtale og karre til seg velgere, finner de fram til en eller annen svak gruppe og langer ut et spark. Før har dette bl.a. rammet innvandrere. Forslagene trenger ikke være særlig realistiske, men altså: De bør skape selgende overskrifter.

«Sosialklienter må stå opp om mårran». Vi har hørt det før. Bjarne Håkon Hanssen sa det først, den gang han var arbeids- og inkluderingsminister, men da i en annen sammenheng. Han sa det som et løfte om at sosialklienter nå skulle få tilpasset opplæring og komme seg ut i arbeidslivet.

Utsagnet ble ikke godt mottatt, fordi det stigmatiserte en stor gruppe mennesker. (Sover sosialklienter lenger om morran enn andre?) Ikke greide han å innfri løftet sitt heller. Han ville få 5400 sosialklienter ut i arbeid, men det var bare noen hundre som fikk tilbudet.

Senere har også Høyres Per Kristian Foss sagt at «sosialklienter må stå opp om mårran», men nå med en aldri så «liten» tilstramming: – De som mottar sosialhjelp må fra dag én stille opp, ta kurs og få arbeidstrening, understreket Foss. – Gjør de ikke det, skal de miste sosialstøtten.

Og nå vil altså Per Arne Olsen skru enda hardere til. Nå skal sosialklientene opp om morran kun for å møte opp til inspeksjon. Her er det ingen tilbud om opplæring. De skal kun vise at de har stått opp. Gjerne med lua i handa?

Bjarne Håkon Hanssen ville utrydde fattigdommen. Kanskje Olsen heller vil utrydde sosialklientene?

pixelstats trackingpixel

6 tanker om “Nå SKAL sosialklientene opp om mårran

 1. Godt innlegg.
  Ingen tvil om at dette er for å samle stemmer hos «vanlige arbeidsfolk». Men hva ville konsekvensen bli for dem som ikke «sto opp om morran»? Skulle de sulte ihjel?
  En rapport viste at mange sosialklienter har helseproblemer.
  .-= Sigrun´s last blog ..Amaliedagene i august =-.

 2. Tilbaketråkk: Spark dem som ligger nede | Det politiske dyr

 3. Fremskrittspartiet har blant mange andre trick også spesialisert seg på å komme med enkle lettfattelige «løsninger» når de ansvarlige partienes langvarige arbeid er i ferd med å lykkes.

  I dette tilfellet – individuelt tilpassede opplegg som faktisk fører til at sosialklienter kommer seg i arbeid. Enkelte «til og med» i både godt betalte og/eller svært ansvarsfulle stillinger. Som kjent er slike opplegg i sterk vekst under nåværende regjering, men for å være ærlige – også tidligere regjeringer har vært med på å legge til grunn for de eksperimentene, oppleggene, forsøkene som nå er i ferd med å bli mer vanlig å bruke.

  Og vi veit at frivillighet er selve kjernen i det å lykkes.

  Men en ting kan vi jo bruke fra forslaget – det med gratis frokost, der motivering til videre opplegg kan dannes.

  For de som er i en livssituasjon der det å gå ut for frokost er et gode. For de som er syke, har små barn eller bor sju mil fra nærmeste kafè – nei.
  .-= Raag Raaum´s last blog ..Første inntrykk av ny nettbok =-.

 4. Vi leser i Tønsberg Blad at :
  «NAV-rot tvinger folk på sosialen…..
  Mellom 15 og 20 tønsbergensere blir hver måned sosialklienter på grunn av lang ventetid hos Nav.»

  Fint at slike latsabber som løper dørene ned hos NAV og lager køeri Tønsberg får føle avskyen fra oss «folk flest».
  http://tb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080730/NYHETER/647367432/1011/NYHETER

  Etterhvert vil ledighetstrygden ta slutt for mange. Latsabber som ikke greier å fikse ny jobb før det bør også slille på kafee om morran!

 5. Tilbaketråkk: Det politiske dyr » Spark dem som ligger nede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *