Har vi ikke veldig slappe forbrukermyndigheter i Norge?

Forbrukermyndighetene: For mye å gjøre?

Forbrukermyndighetene: For mye å gjøre?

Hvor er de? Hva gjør de? Nuform, som tidligere har vært forsøkt stanset av Forbrukerombudet, fort-setter ufortrødent med løgn og bløff i avis- og nettannonser. De reklamerer overalt!

Nå går selskapet i strupen på den reseptfrie slankepillen «Alli»  som har vært i salg på apotek et par uker. I klikkbare annonser prøver Nuform å skremme folk fra å kjøpe pillene og henviser til bivirkninger som de kaller «avføringslekkasje».  Forbrukermyndighetene griper fortsatt ikke inn.

Årsaken til at Nuform nå går så sterkt ut, er selvsagt at de føler salget truet. Apotekene melder om stor interesse for slankepillen «Alli». Dette er et legemiddel som har dokumentert effekt. Noen kan imidlertid få bivirkninger som diaré. Vi tipper at også Nuforms piller har visse bivirkninger, i det minste på lommeboka.

Nuform åpner imidlertid annonsene sine med denne påstanden: «Ny forskning avslører: Naturlig helsekost gir større effekt enn reseptfrie slankepiller – og er helt uten plagsomme bivirkninger». I tillegg kan du altså sitte i fred og ro i sofaen, spise hamburgeren og potetgullet ditt – og likevel gå ned i vekt!

De fleste skjønner at dette er blank løgn. Men ikke alle, noen går stadig på Nuforms limpinne. Men selskapet får fortsette med annonsene sine, forbrukermyndighetene har tilsynelatende gitt opp.

Nuform tjener millioner. Årsak? Du kan aldri kjøpe bare én pakke slankepiller, slik du kan på apotek. Du må binde deg til en 5 måneders «kur» og betale ca 2200 kroner. Og hvis du angrer har du straks et inkassofirma på nakken.

Nå burde snart landets forbrukermyndigheter komme seg opp av godstolen!

Les også: Banebrytende forskning viser hvor lett det er å loppe fete og rynkete

pixelstats trackingpixel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *