Fyllevrøvl – juletradisjon i NRK

Noen i NRK har bestemt at Grevinnen og Hovmesteren skal være juletradisjon, for evig! Det betyr at vi ALDRI, ALDRI blir kvitt denne gamle morofilmen som følgelig sendes hver eneste lille julaften. Så kan man diskutere hvorfor NRK har utnevnt denne filmen til høyverdig tradisjonssstoff. Er det godt laget? Godt spilt? Viktig rent innholdsmessig?

Langt i fra. NRK synes bare det er så rasende festlig å vise at folk drikker seg sanseløst fulle.

Vi drikker oss fulle på NRK i år også!
Vi drikker oss fulle på NRK i år også!

Det er en enkel og ytterst banal historie om miss Sophie som serveres nyttårsmiddag. Rundt bordet sitter de imaginære gjestene Sir Toby, admiral von Schneider, herrene mr. Pomeroy og Winterbottom. I gjestenes fravær drikker hovmesteren alle drinkene, han blir stadig fullere og snubler stadig mer i tigerskinnet på gulvet. Dramaturgien handler om hvorvidt han snubler eller ikke under servering av gjestene rundt bordet.

Dette har NRK klart å skape en juletradisjon av. Visningen av filmen kommer aldri til å ta slutt, selv om den ligger lett tilgjengelig på YouTube. Hvis man trekker inn litt eldgammel Askepott og noen klissete Disneyfilmer i tillegg, blir det totalt en ganske guffen julekompott man får servert fra NRK.

Man blir så sliten. Det er så dumt og så erke konservativt! Jeg tror NRK mister ganske mange seere på denne måten fordi vi vet at hovedkanalen gjentar seg selv, det er «Same procedure as last year».

4 kommentarer til «Fyllevrøvl – juletradisjon i NRK»

 1. Hei Asbjørn!
  Ser du sitter tungsint i vintermørke på lillejulaften og plages med grevinnen og hovmesteren.
  Det var leit. Kanskje det hjelper en smule å slå av fjernsynet?
  chr

 2. Hei Chr!
  Jeg slo ikke på fjernsynet lille julaften. Ikke fordi jeg er spesielt surmaget, og i hvert fall ikke av moralistiske grunner. Følelsen er mer en mild skuffelse over at NRK fortsetter en årelang tradisjon med å le av fulle folk. Jeg har Arve Opsahl og andre Oslobaserte revyartister langt oppi halsen. Iført arbeiderklasseantrekk og liksomarbeiderdialekt ravet de rundt på scenen og publikum brølte av latter!
  Jeg er klar over at enkelte aldri blir lei av dette. Derfor vil jeg forslå at de som er avhengig av fyllemoro uten poenger klikker seg inn på Youtube når de føler tungsinnet true. Hele året!

 3. Er ikke så lett å skru av tv om man er på besøk hos andre foreksempel.. Jeg er møkklei hovmesteren, og ler mer av de som må ha på vrøvlet fordi det er tradisjon..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *