Kjøpe røyk på valgdagen? Ikke tale om!

Det er vel bare et spørsmål om tid, så må vi på polet for å kjøpe røyk. Hensikten er visst å gjøre det vanskeligere for ungdom å røyke.

Men så er det slik da, at polet er underlagt alkoholloven, med strenge begrensninger på åpningstidene.

Kjell-Magne har ofte hatt behov for en sigar på valgdagen.

Kjell-Magne har ofte hatt behov for en sigar på valgdagen.

Ifølge alkoholloven skal Vinmonopolet holde stengt på valgdager (antakelig for å  passe på at vi ikke stemmer i beruset tilstand).  Det samme gjelder alle kristne «aftener», som f.eks. pinseaften – pluss nyttårsaften.  Åpningstiden ellers er begrenset til kl. 1800 på hverdager og 1500 på lørdager.

Det blir med andre ord svært vanskelig å være røyker. Hvis du like etter klokka 1800 fredag før pinse oppdager at du bare har én røyk igjen, må du vente helt til tirsdag før du får kjøpt mer. Alle som er eller har vært røykere en gang, skjønner hvordan den helga blir.

Det er klart det går an å være forutseende: Man må hamstre, kjøpe inn i store kvanta.  Og sånn sett gjøre det enklere for fremmelig ungdom. De kan rolig regne med at far/mor ikke kan ha full oversikt over lagerbeholdningen til enhver tid…

I framtida kan det faktisk bli vanskeligere å få tak i røyk enn alkohol. En alkoholiker som går tom for alkohol i helga, kan gå på bar. Røykeren blir sittende med skjegget i postkassa. Eller kanskje vi kan få små kiosk-utsalg i tilknytning til Vinmonopolet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *