Twitrere i alle partier: Skjerp dere!

 

Politikk og twitring - relativt flate saker!

Politikk og twitring - relativt flate saker!

Årets valgkamp er annerledes enn tidligere valgkamper: Politikerne har tatt i bruk såkalt sosiale medier for fullt. Det twitres og blogges fra alle landsmøter. Partiledertalene overføres direkte på nettet.

Så skulle man tro at dette førte til at vi velgerne fikk ny innsikt? At vi omsider skulle få vite hva politikerne egentlig mener? Hva de konkret har vedtatt?

Men nei. Twitringen og bloggingen fungerer mest sosialt, vi får fremdeles like lite informasjon. Vi er fremdeles avhengig av journalistenes etterpå-fortolkninger.

Jeg har lett forgjeves etter informasjon på partiblogger, partilederblogger og landsmøteblogger. Det paradoksale er at de lenker til det avisene skriver om dem, i stedet for å legge ut sine egne og ordrette vedtak! 

Kanskje det er bevisst? Kanskje de helst vil at de konkrete vedtakene ikke skal bli kjent? Så kan de skylde på avisene som «vrir og vrenger på alt», dersom de får en storm mot seg. – Sorry, feilsitert!

2 tanker om “Twitrere i alle partier: Skjerp dere!

 1. Høyre kjørte CoverItLive (liveblogging) vindu rett under det direktesendte videovinduet. Folk kunne se og høre, og så stille spørsmål eller sende inn kommentarer rett under videobildet.

  På sitt beste fungerte det utrolig bra. Om noen etterlyste sakspapirer, eller ikke skjønte et vedtak, så spurte de og fikk svar. Dette er fremtiden, og vi vil nok aldri på et landsmøte gå tilbake i forhold til slik interaktivitet.

  I tillegg til CoverItLive supplerte vi med en importert twitter-stream. Alle tweets med taggen #hlm ble i utgangspunktet gjengitt på våre egne sider, til høyre for det vinduet hvor videosendingen gikk direkte. Også her kom det inn spørsmål som vi kunne observere og svare på. Men det kom også inn utrolig mange kommentarer, og litt spam og tøys – noe man åpenbart må forvente på Twitter.

  De nye mediene synes jeg ikke kan erstatte de «gamle» mediene. Vi trenger fortsatt oppegående politiske journalister. Men de blir nå supplert av dyktige bloggere, samt at du selv kan innhente informasjon om det som angår deg ved å stille spørsmål.

  Jeg er nok enig i at dersom du i etterkant skal søke opp informasjon, så kan det være så-som-så med å finne frem. Liveblogging og live twitter-stream skjer der-og-da, og forsvinner igjen.

  Høyre hadde denne landsmøtesiden:
  http://www.hoyre.no/hendelse/landsmote09

  Her la vi ut resymeer løpende underveis i landsmøtet.

  Jeg er nok som nettredaktør ikke helt fornøyd med tilgjengeligheten, og det vil alltid være en kontinuerlig utfordring å gjøre informasjonen bedre tilgjengelig.

  Et godt tiltak vi gjorde var å poste denne bloggposten rett i etterkant av landsmøtet (på den offisielle landsmøtebloggen):
  http://hlm2009.wordpress.com/2009/05/10/summen-av-landsmøtets-vedtak/

  Dette blogginnlegget har vi twitret om finnes på #hlm (Høyres landsmøte), men den tweeten forsvinner jo fort i mengden.

  • Ja, jeg er enig med deg: Det gjøres mye bra «live» med inntoget av twitter og blogging rundt landsmøtene. Men, det blir lite detaljkunnskap utav det – hvis man da ikke er tilstede på nettet uavbrutt, så godt som hele døgnet.
   Poenget mitt er derfor dette: Landsmøteblogger gir mulighet til å spre eksakt viten om vedtak, med nøyaktig ordlyd. Legg dem ut så vi får lese selv!
   Jeg har ennå ikke sett et eneste parti som har gjort dette. Headlines om vedtak er vel og bra det, men slike formuleringer er ofte upresise og sier ikke så veldig mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *