Jeg har lyst til å tegne Muhammed

 

Så var det øynene og skjegget... ringte det på?
Så var det øynene og skjegget... ringte det på?

Jeg kunne tegne et bilde av ham der det er forbudt å tegne. På den lyse blå tapeten i stua. Dobbelt forbudt, herlig.

Slik er jeg dessverre. Jeg får lyst til å gå på epleslang, enda jeg ikke er spesielt glad i epler. Der har jeg kanskje noe felles med Adam  i Paradis.

Nå har jeg forstått at enkelte muslimer blir  fornærmet når noen tegner Muhammed. De brenner ambassader og flagg, de dreper folk. De tar livet av forfattere som skriver bøker om Muhammed, også. Til og med forleggere.

Det er jo en ganske god grunn til å tegne noe annet enn Muhammed. Plutselig står det noen utenfor døra og vil snakke alvorlig med meg.

Nå innser jeg jo i tillegg at det kanskje er tåpelig å ville tegne Muhammed. Hvorfor skal jeg gjøre det, når jeg vet at muslimer blir  forferdelig sinte og lei seg? Krenket blir de.

Jeg har ikke behov for å krenke noen. Men jeg har (eller har fått) et økende behov for å teste hvilke muligheter jeg evt. får i fremtiden, for å tegne eller skrive om Muhammed. Jeg vil gjerne også vite når politiet i Norge likevel får hijab, og når det igjen blir separate skoler for gutter og jenter. Hvem har sagt at samfunnsutviklingen ikke kan skrus tilbake?

Langt tilbake.

Les også: Norsk kultur er truet av muslimer   Vi tar ikke over landet.

9 kommentarer til «Jeg har lyst til Ã¥ tegne Muhammed»

 1. Det er ikke til å stikke under stol at muslimene kommer hit på grunn av en ting; tjene penger selv og kanskje helst rettere sagt Norges sosialutbetalinger! Ikke frihetsverdier og menneskerettigheter og brudd på disse i hjemlandet. Det viser seg jo gang på gang at muslimske borgere drar på ferie til sine hjemland og bygger seg store villaer mens de mottar sosialstøtte og eller arbeider i Norge. Var det ikke meningen at dere skulle forlate hjemlandet deres som følge de gjentatte brudd på menneskerettigheter, vold og forfølgelse etc. som dere oppga i asyl intervjuet til UDI?
  Hva trekker i virkeligheten muslimene hit til Norge? Neppe norsk kultur eller natur? Svaret er enkelt; norske penger. Muslimene som kommer hit bør tenke seg om, de passer ikke helt inn etter vestlige verdinormer, når majoriteten tviholder på gamle dogmer fra sine hjemland, så blir Norge splittet opp i ulike verdi syn og når man tenker på at det er grunnene til uro i det landet de kommer fra så er det betenkelig at de setter nesen mot Norge. Det finnes bare fire og en halv million nordmenn her til lands, og svært mange muslimer ønsker å komme hit om en stund er muslimene i flertall. Den norske særegenheten vil da forsvinne og muslimene vil prege fremtidens Norge. Det er bare og konstantere det.

 2. Hei, og takk for bra innlegg. Jeg kjente meg igjen! Faktisk har jeg noen tegninger av Muhammad liggende. Er det mulig å få dem vist frem hos dere? (Helst uten at
  signaturen vises…).

  1. Hei Doffen! Det der kom litt brått på. Vi er dessuten helt ferske som bloggere og mangler litt erfaring. Vår første tanke er likevel at du kanskje heller kan lage din egen kunstblogg, f.eks muhammed.no/ hvis det er tegning som interesserer deg mest. Du kan sikkert også finne andre muhammedtegnere på facebook, der finner man alt.
   Ellers kan det virke som sinte islamister ikke har googlet muhammed og tegninger. Der ligger det masse inspirasjon. PS: Kanskje best at dette blir mellom oss, slik at ikke Google får trøbbel.

 3. Synd at en mann som Steinar Lem kanskje skal forlate oss. Synd at patetiske Norge er så politisk korrekt og kuet av ekstremistene på venstresiden, at ingen tør å si det alle mener om den ødeleggende innvandringen, før de er dødssyke.
  Synd at Lem ikke turte si dette for årevis siden, kanskje det hadde gjort en forskjell.

  Jeg er hjertens enig med Lem, og jeg så det han sier for mange år siden. Derfor flyttet jeg fra den feministkommunistiske politistaten Norge.
  I min nye by/land er det null innvandring, lite kriminalitet og ikke minst harmoni og fred. So long, Norge. Og takk, Steinar Lem.

 4. Hvorfor tegner du han ikke da? Det er ingen lov i norge som stopper deg? Hvis du virkelig har tro paa de gode norske verdiene om religionsfrihet, og retten til aa kritisere, saa er det ingen verdens ting som kan stoppe deg.

  At du velger aa vaere redd for reprisaler fra fundamentalistiske muslimer gjoer at nettopp disse verdiene vinner. Men det er kanskje det du onsker? Det er vist bedre aa vaerne om norske verdier ved aa sitte i godstolen, stappe i seg grandis mens man ser paa The Hills maraton paa MTV og skriver blogger fra lapppisen paa fanget om hvor skumle muslimer er.

  (beklager engelsk tastatur)

  1. Steinar Lem sier helt klart i Dagbladet at han ikke ville våget å gå ut mot muslimer hvis det ikke var for én ting: Han er dødssyk og trolig utenfor fare fra muslimske hevnere. Der tar han kanskje feil, fordi han har blitt et symbol. Forfatteren Salman Rushdie har levd med livvakt i mange år. Forleggeren hans, William Nygaard ble nesten drept. Så sier du kjekt: Tegn Muhammed! Ikke vær så feig!
   Jeg vet ikke hva du selv gjør. Om du er muslim eller ikke. Men jeg vet at terror og trusler virker på de fleste.
   PS: Er nesten ferdig med tegningen. Lager en fin plakat, opplag 10000. Vil du kjøpe en?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *