Avisene og opposisjonen – hånd i hånd!

Hijab, et plagg som for øyeblikket passer Høyre, FrP m.fl. veldig fint.

Hijab, et plagg som for øyeblikket passer Høyre, FrP m.fl. veldig fint.


Vi skal nok slite lenge med spekulasjoner om hva som egentlig skjedde i regjeringskonferansen om religiøse hodeplagg (les: hijab) i politiet.  Det passer opposisjonen godt.  Høyre, FrP & co tjener stort på at det blir malt og malt på denne saken. 

 

Hvorfor avisene mener selve saksgangen fortjener alle spaltemetrene med omtale, er en helt annen sak. Som Trond Giske sier: «Dette er snøen som falt i fjor». Regjeringen går faktisk ikke videre med hijab-saken. 

Hvor er de politiske sakene?

For opposisjonen er det selvsagt  fint å få fokus på saksbehandling og enkeltpersoner i regjeringen midt i en valgkamp, i stedet for å diskutere politiske saker.

Men:  Avisene trenger jo ikke å følge opp hver eneste pressemelding og telefon fra opposisjonen. Det må da finnes saker som har betydning for oss som velgere, der ute et sted….

«Giske refser regjeringen»

I dag får vi også vite, både i VG og Dagbladet, at Trond Giske i sin nye jobb som settestatsråd for Knut Storberget, går ut og «refser egen regjering i hijab-saken». Interessant.

Men den som leser saken, ser at Trond Giske hele tida referer til «vi», og den såkalte refsingen går ut på følgende: «I ettertid er det lett å se at det beste hadde vært å si nei til å gå videre med saken i den regjeringskonferansen. Hadde vi visst at det var så vanskelig, kunne foten blitt satt ned allerede der. Da hadde vi spart oss mye trøbbel.»

Igjen: Tittelen fungerer svært bra for opposisjonen, fordi den antyder strid innad i regjeringen.  Men er den sann?

pixelstats trackingpixel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *