Soling gjør deg smartere, ja!

Det er VG som bringer denne gladnyheten fra forskning ved University of Manchester. Alle som har ligget lenge i sola, vet at noe skjer. Vi i buldr.no har selv  forsket litt på dette. Men siden det er så vanvittig kjedelig å ligge passiv i sola, hjelper det  med et par pils. Hva skjer? Man blir ør i hodet. Ofte rød, særlig på utsatte steder. Man sover urolig om natten. Men blir man smartere?

Jada. Alt tyder på at man ikke soler seg  uhemmet igjen i nærmeste fremtid.

Smarte solere, med avis. De hadde opprinnelig fargekoden "engelsk blåblek".
Smarte solere, med avis. De hadde opprinnelig fargekoden "engelsk blåblek".

Det Ã¥ sole seg lenge er i utgangspunktet ikke særlig smart, særlig ikke hvis kroppen har fargekoden «engelsk blÃ¥blek».  Forskningsredaksjonen i buldr.no har derfor dratt den slutning at forbedringspotensialet mht smartness er noe høyere for ivrige solere enn for en kontrollgruppe som heller satt i skyggen og drakk pils.

Det blir i forskningsrapporten VG gjengir hevdet at intelligensøkningen også forsterkes ved at man under solingen inntar store mengder fet fisk. Også det lærer man mye av. Våre forskere advarer imidlertid mot overdrevent inntak av fisk mens man sitter lenge i sola. Kanskje uten klær i det hele tatt. Det kan være direkte dumt, selv om kalde pils hele tiden er innen  rekkevidde.

Dette var dagens forskningsnytt fra VG/buldr.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *