Hva er det med det norske folk og lørdagskveld på NRK?

I hvert fall er det et utrolig engasjement. Først ble det fotball i stedet for lørdagsshow. Nå har Synnøve Svabø «ødelagt» Melodi Grand Prix for det norske folk.

 

Synnøve Svabø har alltid vært i fri dressur, like det eller ikke.

Synnøve Svabø har alltid vært i fri dressur, like det eller ikke.

Det er noe rart og inkonsekvent med nordmenn. På den ene sida vil de helst ikke ha NRK, eller mer presist: De vil ikke betale lisens, fordi de ALDRI ser på NRK.

Men så viser det seg at de gjør det. Det kommer fram når NRK foretar seg ett eller annet. Som for eksempel å engasjere Svabø til å kommentere finalen i MGP. Da blir det storm. En utrolig storm. Selv om det sant å si kanskje ikke har så stor betydning. Man kan irritere seg, selvsagt, men «so what»?

Når så vi sist en slik storm? Joda. Det var da et familieprogram gikk ut på lørdagskvelden til fordel for fotball. Egentlig kan NRK glede seg over reaksjonene. De viser at folket tross alt ser på NRK og engasjerer seg voldsomt når det rokkes ved de faste rutinene.

Undertegnede har aldri sett en tilsvarene storm mot noen av reklamekanalene våre. Det sier sitt. 

Så til Melodi Grand Prix: NRK måtte jo vite hva de gjorde. Svabø har alltid vært Svabø. Her kommer det litt av hvert, fra knulle- til puppe- eller tissekommentarer. Svabø har alltid vært i fri dressur. 

Hvis noen skal «legge seg flat» etter kritikken, så er det ikke Synnøve Svabø – det er i så fall NRK. De valgte Svabø og fikk det de trodde ville «gjøre seg».  Svabø leverte, men folket likte det altså ikke. I hvert fall hvis man skal tro kommentarfeltene i avisene og på NRK, men det er jo ikke alle som er aktive der.

Nå er allerede det omtalte «folket» i gang med å velge programledere til finalen i MGP neste år. Og sted! Hjelpe oss…

Siste: Den tidligere Stortings-representanten for FrP, Jan Simonsen, unnslår seg ikke for å si at han «lurte på om Svabø var høy på kokain».  Skjønt, injurierlovgivningen gjelder antakelig ikke for FrP.

Nå: Diskusjonen om hvem som skal lede MGP neste år, er  i gang.
Svabø får trøst

pixelstats trackingpixel

8 tanker om “Hva er det med det norske folk og lørdagskveld på NRK?

  • Greit det. Men jeg har aldri godtatt og kommer aldri til å godta anonym skittkasting mot enkeltpersoner. Som jeg sa i innlegget: NRK valgte Svabø og måtte vite hva de fikk. Hun opptrådte som ventet. Så kan vi andre, i hvert fall mange, være misfornøyde.
   Men det berettiger ikke, mener jeg, alle mulige hatske og ondsinnede skriverier i kommentarspaltene. Hvis man vil komme med dritt-karakteristikker, må man i det minste stå fram med fullt navn!
   Sånn sett fungerer avisenes kommentarspalter mer som en offentlig gapestokk, der mobben kan kaste egg, tomater, stein – uten å risikere det minste selv.

 1. Synnøve rocker, he he jeg har aldri syntes det har vært så gøy som å høre på henne, jeg er av den maening at GP er kjempekjedelig men hun spritet det opp, satt og humret under poengutdelingen;-)

 2. Grand-Prix har kommet sterkt tilbake. Det er veldig populært i nye øst-europeiske land og har alltid stått sterkt i Norge, av en eller annen grunn. Kanskje fordi vi er et lite folk med lav selvtillit? Vi vil så gjerne vinne og bli akseptert!
  Nå hadde vi endelig også tro på Christoffer og SEIER! Media har jo lovt oss seieren en måned. Det gikk da også den veien, helt fra start.
  Så har vi Synnøve Svabø som helt klart ikke er på hjemmebane som kommentator. Hun kan muligens kunsten å vitse eller parodiere i et noenlunde forhåndsplanlagt løp. Men her var hun på frifot og skandaløst tøvete. Må være lov å si såpass uten å skrive fullt navn.
  Tror problemet med sjikane og dritt i kommentarfelt må løses med klare regler som håndheves. Men ellers er det jo praktfullt at folk endelig reagerer på noe!!

  • Visst er det «praktfullt» at folk reagerer. Men hva er det som skaper de store reaksjonene? Jo, lørdagsunderholdningen på NRK! Man kunne ønske seg en del reaksjoner på andre ting også, kanskje?

  • Christoffer..? Kanskje du blander MGP med Fanthomas…:-)
   Synnøve gjorde en flott jobb. Hun hold munn under låtene, slang ut noen treffende bemerkninger. Bommet noen ganger i forhod til fakta, men det får så være. Hun har innsikt nok til å ta dette til seg og lære av det. Lenge siden hun var en slitsom «morsom» stuntreporter

 3. Tragisk at Synnøve var så elendig.Når det gjelder mobben som kaster egg,tomater og stein opplevde Carl I Hagen slike ting veldig ofte og absolutt ingen brydde seg,ingen empati på folk der i gården nei.Kristin fikk slengt en blautkake i nakken da ble det rettsak.Uansett så blir ikke Synnøve lenger kommentator for GP mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *