Pelsdyrnæringen: Dyreplageri som levebrød

Arbeiderpartiet skal nå avgjøre framtida for pelsdyrnæringen. Hva saken handler om, er ganske enkelt: Det er umoralsk å plage dyr kun for at mennesker skal kunne flotte seg med en eksklusiv pels. 

pelsdyrfarm

Har du sett en revefarm, går du aldri i pels.

Hele landet har latt seg sjokkere over avsløringer i TV2-dokumentaren om pelsdyrnæringen. Det er like naturlig å vemmes over dette bildegalleriet, hentet fra pelsdyrfarmer over hele landet.

Bildeserien er lagt ut av, Nettverk for dyrs frihet, og undertegnede kan ikke gå god for når bildene ble tatt. Men likevel. Bildene sier mer enn nok til å støtte en nedlegging av pelsdyrnæringen. Det er direkte hjerteskjærende bilder. Vi må ikke ha arbeidsplasser for enhver pris! Du finner mer dokumentasjon hos Troms Ap.

Allikevel sier 80 prosent av det norske folk at næringen bør få fortsette. Noen begrunnelse for dette standpunktet har jeg ikke sett. Men pelsdyrnæringen er fornøyd med det overraskende høye Ja-flertallet. Kanskje ikke så rart, det er jo næringen som har gjennomført undersøkelsen.

Nå skal Arbeiderpartiets landsmøte ta standpunkt. Vi håper det snart blir slutt på dette dyreplageriet. 

Og, hvis du ikke har tenkt over det før: Pelsdyra i bur gir oss ikke bare flotte pelskåper. Nei, pels fra slike dyr finner du på kanten av vindjakken, støvlettene og mange, mange steder.  Hvis du lytter, kan du kanskje høre at de skriker…

Siste: Jaja. Med knapt flertall gikk landsmøtet inn for å ikke stanse statsstøtte til pelsdyrnæringen. Mer om dette i Dagbladet.

pixelstats trackingpixel

2 tanker om “Pelsdyrnæringen: Dyreplageri som levebrød

  1. Det er ganske mange flere enn de om jobber i pelsnæringen som har «dyreplageri som levebrød», men også alle de bøndene og produksjonsarbeiderne i kjøtt-, egg-, og melkenæringen tjener på andres lidelse. Enda flere har dyr – tross rikelig med andre alternativer – som sitt daglige brød.

  2. Blir utrolig frustrert av å lese manges kommentarer og meninger angående pelsdyr. Har full forståelse for at folk har sine hjertesaker og enkelte ting en brenner for men synes etterhvert at hetsen og kampen for pelsdyrene har tatt helt av og begynner å bli idiotisk barnslig. Det vi har sett på tv den siste uken er selvfølgelig noe vi alle tar avstand fra, med slike oppdretter er det bare en ting å gjøre. Stenge ned farmen og forby denne mannen å ha levende dyr. Men en kan ikke dømme alle oppdrettere utfra disse bildene. Som i ALLE andre næringer vil det alltid være noen som ikke steller jobben sin skikkelig og for de som driver med dyr er det jo spesielt ille når ikke dyrevelferden betyr mest men det betyr ikke at alle gjør det på den måten. Kom frem på nyhetene at 44 av 45 farmer blir anmeldt men sa de noe om for hvilke forhold? Var det slike forhold på 44 av 45 farmer ? Og hvor mange farmer fins det i landet totalt og hvor mange av disse har tilfredsstillende forhold for dyrene ? Den dagen de kommer med fakte begge veier og faktisk kan åpne munnen sin og si noe positivt om de som faktisk har det bra og vise noen bilder fra slike farmer også skal jeg høre på de med glede… inntil det blir jeg mest irritert og lurer på hvor seriøs de egentlig er ? Det fins nok mange fler rotter,mus,hamster,kaniner og katter osv som har det ille i dette landet og… for ikke å snakke om kuer,sauer,høns osv…. seriøs og konstruktiv kritikk er på sin plass men nå synes jeg det er på høy tid de roer seg litt ned angående pelsdyr.
    Hvis dyrevernerene og andre hobbymenere skal bestemme at pelsdyr skal vekk i Norge vil jeg og mange med meg få bestemme at de som jobber mot pelsdyr skal vekk….. hvem skal bestemme at deres sak er mer konstruktiv og viktig enn vår ? Det blir jo bare synsing frem og tilbake…..
    Min mening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *