Halleluja, sannheten på en buss!

Vanligvis er det bare dum reklame på busser. Men plutselig – i England og flere andre land, får man et rolig og saklig budskap:

«Det er antakelig ingen Gud. Slutt å være bekymret og nyt livet ditt!».

Da kan man trygt kjøre videre mot siste stoppested.

Da kan man noe tryggere kjøre videre mot siste stoppested.

Er ikke det bra? Noe å tenke på, mens bussen humper hjemover. Her har man et helt liv vært utsatt for religiøs teppebombing i alle kanaler – også på skolen. Så er det endelig noen som skyter tilbake.  Halleluja!

4 tanker om “Halleluja, sannheten på en buss!

  • Takk for innlegget, Martin! Det er vanskelig å vite nøyaktig hva du mener, men jeg får en mistanke om at du ikke likte budskapet på bussen.
   Ellers har jeg sett på bloggen din at du synes det er fint når folk «blir frelst». Av og til kommer det folk på døra som også vil «frelse» meg. Og jeg tenker: Hvem er de skråsikre? Hvem vet best, om ikke de såkalt kristne? Hvordan våger de å vifte med en bibel og en brosjyre og antyde at mitt liv er mindreverdig, helt til jeg går ned på kne og møter denne oppdiktede Jesus?
   Av og til får jeg lyst til å avfrelse folk, men det blir for dumt. Enda jeg tror de kunne fått et mye rikere liv. Misjonsbefalingen «Gå ut og gjør alle folkeslag, osv» er et overgrep i seg selv. Religionsforkynnelse er jo bare en hersketeknikk.

 1. HAH..leluja

  Det jeg synes du skal gjøre er å respektere andres valg, og ikke automatisk anta at troen på noe større gjør deres liv fattigere. Tilfellet kan også være motsatt. Og jeg ser ikke på ditt liv som mindreverdig, selv om andre kristne kanskje gjør det.

  Husk at vi er alle individer.

  Martin’s seneste blog post..Smarte Martin

  • Jeg respekterer andres valg, enten de er kristne, muslimer, hinduister, taoister, osv.Det jeg derimot ikke respekterer er at disse troende menneskene underlegger seg menneskeskapte gudeskikkelser, som i neste omgang gir dem rett (og plikt!)til å «frelse»og belære andre. Gudetro er ikke troen på noe større enn seg selv, men på sin rett til å gli inn på folk og si: «Jesus elsker deg!».
   Kristne som tror at ikke-troende havner i helvete, tar selvsagt feil. I blant har slike kristne klart å skape et lite helvete for sine medmennesker, allerede i dette livet. Nå og opp gjennom historien har prester alltid vært på parti med Makten.
   Jeg henviser til Torbjørn Egners utmerkede sangtekst: «Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og forøvrig kan du gjøre som du vil». Tiltredes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *